KezdőlapMunkáltatói kedvezmény programok

Munkáltatói kedvezmény programok

Hogyan motiváljuk a dolgozóinkat? Mi szolgálná egyaránt a cég és a dolgozó magánember teljesítőképességét? – Ezek azok a kérdések, melyeket máig kutatnak és nehéz rájuk hosszútávon jó megoldást találni… Napjaink talán legfontosabb erőforrása a megbízható és hatékony munkaerő, melynek igényei is jelentősen változnak. Talán már nem csak a fizetés, hanem mondjuk a munka és szabadidő egyensúlya, a flexibilis munkaidő, a munkába járás hossza és fajtája is egyre meghatározóbbá válnak egy-egy munkahely megítélésében.

Segítse aktív életmódjukban dolgozóit és kínáljon számukra kedvező kerékpár vételi/lízing/bérlési szolgáltatásokat vagy biztosítson jutányos vásárlási lehetőséget kerékpáros alkatrészekre és kiegészítőkre, mellyel nem csak munkavállalói profitálnak, hanem az Ön cége is, hiszen egy kiegyensúlyozott, egészséges, sportos munkaerő precízebb, pontosabb és hatékonyabb munkahelyén.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítása szerint 2022. január 1-től adómentes a kifizető által biztosított – kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített – kerékpár magáncélú használata.*

Adómentesen biztosíthatnak a cégek a munkavállalóik számára kerékpárt és pedelecet (vagyis e-bike-ot), így a céges kerékpárt a munkavállalók magáncélra is használhatják (munkába járáshoz vagy szabadidős tevékenységhez). A Kifizető, a kerékpár tulajdonosa (cég) biztosíthatja ezt a lehetőséget a megbízási jogviszonnyal rendelkező magánszemélynek is (nemrég nyugdíjba vonult alkalmazottnak, a munkavállaló családtagjának, a társaság más munkaviszonyban nem álló tagjának) és bérlés vagy lízingelés esetén is törvényesen használhatják magáncélra.

Ezen felül a cégeknek lehetőségük van még a kerékpárok ÁFÁ-ját is visszaigényelni, ha a vállalkozás alapvető céljához kapcsolódik a bicikli(k) használata (telephelyek közti közlekedés, ügyfél látogatás, hotel üzemeltetés, futárcég). 5 év alatt a TAO alap csökkentéssel és a teljes adócsökkentéssel minden esetben számolni kell, ami jóval kedvezőbb a magáncélú vásárlásnál. Magánszemélyként nem igényelhető vissza az ÁFA, viszont 3 év garancia jár, míg céges vásárlásnál csak 2 év.

A munkavállaló, vagy cégvezető tulajdonába való átruházásnak komoly költségei lehetnek (társasági adóalapot meg kell emelni a különbözöttel és 9% adót kell befizetni utána, valamint a magánszemélyt is 15%-os adó terheli). Érdemes inkább 4 év után eladni/megvenni, amikor az amortizáció elérte azt az értéket, hogy már annyira alacsony a piaci ár (akár 70-80%-kal is csökkenhet), hogy megéri a tulajdonjogot megváltoztatni.

Cégként a kerékpárokat nem csak megvehetjük, hanem bérelhetjük vagy lízingelhetjük is. Ebben az esetben 24 vagy 36 havi díjat fizetünk a kerékpárok után. A bérlés és üzemeltetés költsége 100%-ban leírható költségként, az ÁFA pedig a hatályos ÁFA törvény alapján igényelhető vissza. Bővebben erről itt (link ide: https://pacificcycles.hu/kerekpar-lizing/ ) olvashat!

*https://nav.gov.hu/ado/szja/januartol-adomentesen-biztosithato-a-kerekparhasznalat

Mi, a németországi Stevens kerékpármárka magyarországi forgalmazójaként, olyan kerékpárokkal tudjuk segíteni beszerzését, melyek hosszútávon, megbízhatóan, minimális karbantartást igényelve működnek.

Növelje cége teljesítőképességét dolgozóinak átgondolt jutalmazásával, keressen minket és találjunk közösen megoldást!

Küldjön üzenetet nekünk: