KezdőlapOvi bringa

Ovi bringa

Az OviBringa a Dreamland Cycling Kft. által létrehozott óvodai bringa program, amelynek célja, hogy a gyermekekkel már óvodás korban megszerettesse a mozgást és a kerékpározást, továbbá átadjon számukra egy olyan magabiztos mozgáskultúrát és közlekedési szemléletmódot, amellyel a mindennapokban egész életük során biztonsággal és komfortosan közlekedhetnek vagy sportolhatnak kerékpárral.

Miért jó az OviBringa?

Az OviBringa tanfolyamokon a gyermekek stressz mentes környezetben tanulhatnak meg bringázni. Minden gyakorlatot játékos formába öntünk, így a közös idő mindig vidám hangulatban telik. A bringázás jelentős mértékben hozzájárul az egyensúly érzék fejlesztéséhez, így kifejezetten jót tesz a mozgáskoordinációnak és reakcióidőnek. A játékba gyakran előforduló közlekedési szituációkkal csempészünk egy kicsit a mindennapokból.

Ezáltal biztonságos környezetben készülünk fel az utcán található kihívásokra. Az órák, tanfolyamok és táborok keretében folyamatosan pozitív visszacsatolással építjük a gyermekek önbizalmát, és apró elismerésekkel tartjuk fenn a hosszú távú motivációt. Az OviBringa módszertant hazai és nemzetközi tudásanyagra építettük, sportedzők, közlekedési szakemberek és egykori élsportolók bevonásával, így biztosítva a magas minőségű oktatást.​

Miben ad többet az OviBringa?

Az OviBringán fejlődő gyermekek a számos különböző gyakorlatnak köszönhetően hétről hétre egyre ügyesebbek lesznek. Az alapvető mozgáskultúrának olyan alapjait sajátítják el a tanfolyamok során, amelyet később egész életük során hasznosítani tudnak majd, legyen szó sportról vagy a mindennapi közlekedésről.

Sokan tudják, hogy a rendszeres biciklizés a többi mozgásformához hasonlóan jelentősen csökkenti szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A köztudatba azonban még kevésbé épült be, hogy a bringázás nagy mértékben javítja a memóriát és a koncentrációt. Azok a gyermekek, akik rendszeresen bicikliznek, az óvodában és az iskolában is jobban fognak teljesíteni.

Az OviBringa tanfolyamok során pozitív visszajelzésekkel ösztönözzük a gyermekeket, így sokat teszünk a negatív stressz helyzetek elkerüléséért. Mivel a kerékpározás során a szervezet kortizol szintje jelentősen csökken, a biciklizés hatékony ellenszere a depressziónak, a levertségnek és a szorongásnak. A rendszeresen bringázó gyerkőcök így boldogabbak lesznek, és reményeink szerint így a gyerekkoruk is tovább tart egy kicsivel.

További információ az OviBringa Program honlapján érhető el:

www.ovibringa.hu